IJSLAND 2020

Reisroute


Dit is de bija reisroute van onze IJsland tour. De Golden Circle die aanvangt en eindigt in de hoofdstad Reykjavik staat niet op de kaart alsook de volledige tour op het Snaefellness schiereiland. We houden er dus rekening mee dat we in totaal een kleine 2000 km. op de teller zullen hebben.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zou het kunnen dat een deel(tje) van de tocht moet ingekort worden. We hopen dat dit niet gebeurd uiteraard.

ICELAND

Nog één van de wensen die lijkt in vervulling te zullen gaan: IJsland tijdens de winter.

De meeste toeristen kiezen de zomertijd maar na het avontuur in Lapland ben ik een beetje sneeuwfan geworden.

Mijn reisgezelin is ook sneeuwfan, dus niet Kaats deze keer maar een vriendin en ex-collega van "De Lijn" Heidi. Ook zij proefde van winters Lapland en was gelijk gefascineerd. 

We hebben gekozen voor de maand maart. IJs en sneeuw liggen er nog en tijdens de dag hebben we al 12 uren daglicht tegenover januari slechts 4,5 uren. Ons voertuig is een stevige 4x4 Suzuki Vitara. Ons logies zijn deels appartementen, guesthouses en hotels.

Het programma


9 maart

Vlucht BXL-IJsland met Icelandair. Aankomst 15:30u. Afhalen bagage, huurauto en naar acco ( Icelandic appartments, studio voor 2 nachten). Eventueel nog een bezoek aan de stad Reykjavic.

10 maart

Golden circle met bezoeken aan het Pingvillir nat.park, geysir, gulfoss, faxi en Kerio. Tweede overnachting in Icelandic app.

11 en 12 maart

Reykjavik – Vik – 180 km. Afslaan naar de Porsmörk vallei indien berijdbaar. Bezoek Seljalandsfoss WaterfallSkógafoss WaterfallReynisfjara BeachVatnajökull GlacierSvartifoss Waterfall Al deze beauties zijn niet in één dag te bezoeken. Overnachten in Kviholmi voor 2 nachten.

13 maart

Skaftafell nat. park en door rijden naar Höffn. Bezoek Vatnajökull-gletsjerJökulsárlón-gletsjerlagune Overnachten in het Nyibær Guesthouse.

14 maart

Door de fjordlandschappen naar Egilsstaðir. Overnachten in Skorrahestar een vakantieboerderij.

15 maart

Naar Myvatn, voor een bezoek en wandeling aan het gelijknamige meer. Genieten van de thermische baden.

En vooral ook van een “bierbad ???” Overnachten in Saeluhus Apartments & Houses voor 2 nachten.

16 maart

Bezoek Akureyri en de dettifoss en selfoss watervallen.

17 maart

Vandaag rijden we 270 km naar het noordwesten en het stadje Stikkysholmur. We logeren in Kirkjufell Guesthouse. We zijn nu op het schiereiland Snæfellsnes

18 maart

Schiereiland Snæfellsnes met Snæfellsjökull-gletsjerLóndrangar RotsformatiesArnarstapi Village – Kirkjuffell berg en waterval en met Laki tours Orka's gaan spotten. Overnachten in Hotel Hafnarfjall.

19 maart

Naar Reykjavik. Bezoek stad en blue lagoon. Inleveren huurwagen. Overnachten in Gestinn Guesthouse.

20 maart

7:40u. terugvlucht naar Brussel. Aankomst 11:55u.


Dit is geen programma van een reisbureau maar samengesteld door de reisgezellen Heidi & Rudi.