Zeeland 2012

Met ons gee-pee-iske moeten we nie zoeken en worden voor de deur afgezet van een hostellerie waar we onmiddelijk door gecharmeerd worden. Het is nog maar net 11.00u en we kunnen nog niet inchecken. We geven aan een fiets te willen huren in Zierikzee maar de receptioniste zegt dat ook zij fietsen verhuren. We krijgen de beschikking over 4 fietsen van het merk GAZELLE die electra ondersteuning hebben. Ook de prijs van 15€/dag is een meevaller.

We moeten wel wachten op de vieloboer die een ander exemplaar aanbrengt. We testen dus al eens het terras en ja hoor: ZE HEMMEN IER DUVEL !!

Den Duvel smaakt ook hier geweldig en nadat de vieloboer is langs geweest en we onze stalen rossen aan een test hebben onderworpen knalle we richting Zierikzee langs de voor Olland gekende prachtige fietspaden. Zierikzee blijkt een tof en aangenaam stadje te zijn en de mensen zijn er super vriendelijk.

Zeeland 2012

Uitstap naar

NL/Zeeland/Schuddebeurs

23-24/07/2012

We gaan der effe tussenuit bij de buren.

Van de vroegere fietstochten weet ik dat het een mooie en rustige streek is.

Dit bracht me op het idee om ook daar eens een verslagske van te schrijven en uiteraard ook een stel hopelijk mooie foto's te maken.

We zijn vergezeld van Kaats haar broer Jan en zijne madam Tanja en kijken uit naar dit tochtje met als het effe kan wat mooi weer.

maandag 23 juli 2012

We zijn inderdaad een bende pietzakken want uitgerekend vandaag lijkt het de eerste dag van de zomer. De zon geeft van jetje en ze voorspellen zo'n 27°. We rijden via Gent, Terneuzen en de Westerschelde tunnel naar de Zeelandbrug die ons op Schouwen-Duiveland brengt naar Zierikzee en ons logement in Schuddebeurs.

De Zeelandbrug blijkt gedraaid zodat we effe de benen kunnen strekken en de "mosselschelpen" kunnen zien in/uit varen.

We kijken effe rond, maar daar het noen is beginnen de magen te knorren en na een rit van zeker 5 km in die hitte, pfff, hebben we ook dorst. We installeren ons op een terras langs de yachthaven en worden bediend door een vriendelijke en ferme mokke. Naast "De Biet", zo noemt dit zaakie, is een huis te koop. Tegen die mokke gezegd dat we komen om het pandje te kopen, we er ook een zaakie willen starten en dat zij onze eerste serveerster mag zijn. We betalen 27€/uur. Had die een big smile op jongens. Bij het volgende rondje kreeg ik al een sleutelhanger van DUVEL cado. 't Was eigenlijk te warm om te fietsen (of wast omdak die serveuze zo schone vond ?) maar aangezien we de fietsen gehuurd besloten we verder te rijden.

We maken een heerlijk ritje van zo'n 20 km en vergeten nie om onderweg nog effe te stoppen en een DUVELKE te tanken. Ook de gerookte paling ging er gladjes in. Op het bordje lag ook Japanse zeewier. HEERLIJK !! We keren terug langs dezelfde dijk en komen terug in Zierikzee.

Nu wandelen we door het centrum en staan verstelt hoe scheef de huizen hier staan. Na een praatje met een lokale oudheid komen we aan de weet dat deze huizen tussen de 100 en 150 jaar oud zijn. Daar vroeger de guldens (of florijnen) ontbraken om te heien werden de woningen in de moerasgronden gebouwd met als gevolg dat in de loop der decenia een groot aantal verzakkingen plaats vonden. Opmerkelijk is dat bijna geen huizen scheuren vertonen.

We hebben een fijne tijd en genieten van een triple scoop ijsje en het heerlijke zonnetje. We doen nog effe het terras aan de haven aan en laten de serveuze in " de biet "weten dat we zonet bij de notaris waren en alles in kannen en kruiken is. We vatten daarna op het gemak de terugweg aan naar Schuddebeurs. De minder getrainden komen aan met een gat als een pannenkoek. Er zit nog nauwelijks jus in de batterijen van de fietsen. Moeten we gereden hebben ???

Inchecken en vaststellen dat we gelogeerd zijn in een standaard kamer die kraaknetjes is en voorzien is van een deugdoende douche. Het gastronomische kreeftenmenu hadden we besteld om 20.00u en we waren netjes op tijd.

We hebben reuze genoten van een fijne menu, perfect gedresseerd en opgediend, zéér lekker van begin tot einde in een gezellige sfeer en een mooie tuin. De begeleidende wijn was uitstekend en een perfecte afsluiter voor een topdag. We houden eraan de uitbaters en het personeel te bedanken voor hun bijdrage in een geslaagde trip.

We hebben geen foto's genomen van de gerechten maar op de site www.schuddebeurs.nl kan je alles rustig doornemen. DIT IS EEN ABSOLUTE AANRADER !!

Rond 23.00 hebben we ons neer gevleid en als een blok in slaap gevallen.

dinsdag 24 juli 2012

We zijn de nieuwe dag begonnen zoals we de vorige hebben beëindigd, met een lekker weertje en een ontbijt om U tegen te zeggen. Ik ga niets opnoemen, maar het was er allemaal.

De aanzet dus voor weer een fantastische dag. Bij het afrekenen krijgen we nog een flesje streekwijn cado. We zetten zeil naar Zierikzee want gisteren hebben de dames gemerkt dat er braderie is. De Jan en ikke zijn niet zo'n braderie fanaten en na een kort bezoek aan de kraampjes zetten we ons in de luwte van het cafeetje aan de haven. Jammer... de topserveuze is nie aanwezig. Hopelijk heeft ze nog niet haar ontslag aangeboden om bij ons te komen werken ?? Tegen de middag komen de dames eraan en gaan we een pot mosselen eten. Dit blijkt dan de enige tegenvaller te zijn tijdens de uitstap. De Zeeuwsche Herberghe is een plaats waar je beter voorbij loopt.

We kunnen terug kijken op een geslaagde tweedaagse. Zowel Zierikzee als de hostellerie Schuddebeurs kunnen we eenieder aanraden, tenzij je niet houdt van lekker eten, een koele dronk, een prima hotelletje, schitterende omgeving, mooi weer, humor en aangenaam gezelschap.

Kaats, Tania, Jeanke van Brussel en Rudi.